Wij gebruiken cookies op deze site.

Nieuws

PERSBERICHT - Uitspraak rechter: contract medewerker Stichting Still mag niet ontbonden worden 

  

Zwolle, 21-7-2024 

Het contract van een medewerker van Stichting Still Fotografie wordt niet ontbonden. Dat oordeelde de rechter afgelopen week in een bodemprocedure, die de stichting had aangespannen om het contract te ontbinden. Deze procedure is het gevolg van een arbeidsconflict met de medewerker.  

Als bestuur van de stichting betreuren we het enorm dat een gerechtelijke procedure nodig was. We hebben geprobeerd dit te voorkomen. Het bestuur vindt de uitspraak teleurstellend. Als vrijwillig bestuur hebben wij altijd het doel van de stichting voor ogen gehouden. Een andere uitkomst was in onze ogen passender geweest. 

De komende weken zullen we de uitspraak op ons in laten werken en onderzoeken we welk vervolg we aan de uitspraak geven en wat dit betekent voor het functioneren van de stichting. 
  
Meer informatie 

De volledige uitspraak van de rechter is hier te lezen. Het bestuur geeft vanwege de privacy van de betrokkenen én de tijd die het kost om te reageren geen verdere inhoudelijke toelichting.

 

_________________________________________________________________________________________

PERSBERICHT – Vordering van medewerker afgewezen, verzoek bestuur toegekend.

 

Zwolle, 22 mei 2024

 

Een medewerker van Stichting Still hoeft niet wedertewerk gesteld te worden. Ook heeft ze geen recht op uitbetaling van de door haar geclaimde 1715 overuren. Wel moet ze het beheer van het facebookaccount van Stichting Still Fotografie teruggeven. Dat oordeelde de rechter vandaag in een kort geding die de medewerker had aangespannen tegen het bestuur van Stichting Still Fotografie.

 

Zoals we hebben uitgesproken naar medewerker, haar advocaat en de rechtbank hebben we als bestuur respect voor de inzet die de medewerker heeft getoond voor de missie van Stichting Still Fotografie. We betreuren het enorm dat een gerechtelijke procedure nodig was. We hebben geprobeerd dit te voorkomen maar zijn tevreden met de uitspraak van de rechter. We willen ons weer richten op het mooie werk dat Stichting Still Fotografie doet.

 

Meer informatie

De volledige uitspraak van de rechter is hier te lezen.

 

_________________________________________________________________________________________

PERSBERICHT – Kort geding Stichting Still Fotografie

 

Zwolle, 7 mei 2024

 

Op 7 mei diende er een kort geding in de Rechtbank in Zwolle over de wedertewerkstelling en uitbetaling van overuren van een betaalde medewerker van Stichting Still.

 

Deze procedure is het gevolg van een arbeidsconflict met de medewerker.

Als bestuur van de stichting betreuren we het enorm dat een gerechtelijke procedure nodig was. We hebben geprobeerd dit te voorkomen. We hopen deze procedure na de uitspraak achter ons te kunnen laten, en ons weer richten op het belangrijke werk van Stichting Still Fotografie.

De rechtbank doet 22 mei uitspraak.

 

Over Stichting Still

 

Stichting Still fotografie biedt kosteloos een fotoreportage aan familie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf de 12e week van de zwangerschap. We maken jaarlijks meer dan 1000 reportages dankzij de vrijwillige inzet van een netwerk van zo’n honderd fotografen. De stichting heeft twee werknemers in dienst voor de operationele uitvoering. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers.

 

Meer informatie

 

Het bestuur geeft vanwege de privacy van de betrokkenen én de tijd die het kost om te reageren geen verdere inhoudelijke toelichting.