Onze vrijwilligers

Maaike ten Brinke – Van Leeuwen (Fotograaf)

Ik ben Maaike ten Brinke, 36 jaar, getrouwd, moeder van 2 kindjes en woonachtig in Zwolle.

Naast mijn werk als fotograaf ben ik Consulent Werk.

Fotograferen is mijn passie. Mooie foto’s maken van mensen. Mooie momenten vangen en een verhaal vertellen. De liefde vastleggen.

Sinds oktober 2015 mag ik mij vrijwilliger van Still noemen. De motivatie voor mijn inzet voor Still is om iets te kunnen betekenen voor mensen die met een zwaar verlies geconfronteerd worden, hen een tastbare herinnering te geven. Dat verdienen ze. Iets nalaten wat mogelijk aan een klein stukje rouwverwerking kan bijdragen…

www.maaikefotografie.com

——————————————————————


Mijn naam is Antonie en ik woon met mijn hondje Quila sinds 7 jaar in Amsterdam en werk als fotograaf.
Oorspronkelijk kom ik uit de prachtige stad Heidelberg in het zuiden van Duitsland.
Fotografie heb ik in Duitsland en in Spanje gestudeerd.
Het zwaartepunt lag op Reportage en Documentairefotografie.
Verhalen van mensen, organisaties of evenementen in beeld brengen zit in mijn bloed,
en dat kan niet zonder portretten.

Ik vond het heel belangrijk eens foto’s te hebben van een enorm verdrietige situatie in mijn leven. Daarom ben ik overtuigt dat het een belangrijke werk is de emoties te vasthouden om de ouders met het verlies en rouwverwerking te helpen. Mijn doel is, met het werken bij de Stichting Still op deze manier iets aan de Nederlandse maatschappij terug te geven.

www.anglaser.com
https://www.instagram.com/anphotonie/
https://www.facebook.com/Photonie/

 

——————————————————————

 

 

Sophie Roessingh  (Fotograaf)
Soooph, zo kennen mensen mij als fotograaf. In het echt is het Sophie. Getrouwd en moeder van drie tienerdochters, gespecialiseerd in het maken van portretten.

Toen ik voor het eerst hoorde over Stichting Still was ik direct onder de indruk. Nu ben ik zelf als fotograaf verbonden aan de Stichting. Soms maak je de keuze om iets te gaan doen, hoe moeilijk dit in emotioneel opzicht ook is.
Het voelt goed om ouders een herinnering te kunnen geven voor het leven en vàn het leven, om een herinnering te kunnen geven die hen kan helpen, op wat voor een manier dan ook. En juist daarom is dit nu ook deel van mijn werk.
www.facebook.com/sooophbysophie
www.instagram.com/roessingh

——————————————————————

 

Veronique Geers (Fotograaf)

Ik ben Veronique Geers, moeder van 3 kinderen en woon in de Betuwe. Naast werkzaam zijn in de arbodienstverlening, zijn zingen en fotograferen mijn energie-gevers.
Ik fotografeer vooral mensen, jong en oud, in verschillende situaties. Van verwelkomen tot aan afscheid nemen en vind het mooi om juist die ene blik te vangen, een gebaar, een emotie, de dynamiek tussen mensen of de mens en haar omgeving. Een intens gevoel kan soms via mijn lens naar binnen stromen, waardoor ik word geraakt.

In 2005 werd ik zelf geconfronteerd met een klein jongetje wat stil geboren is en weet ik hoe groot het lijden kan zijn als je wens om moeder te worden lang op zich laat wachten. Van belang vond ik om mijn eigen kleur te geven aan het proces van rouwen en stil te staan bij elke stap in dit proces. Elke stap in dit proces kreeg een kleur tot een uiteindelijk kleurrijk palet wat voor mijn gevoel ‘af’ is. Tot op de dag van vandaag kan ik hier naar kijken en inspiratie uithalen.

Stichting Still kwam in 2015 op mijn pad omdat ik zocht naar een combinatie van iets belangeloos kunnen doen voor de maatschappij in combinatie met mijn passie. Niet eerder kunnen vermoeden dat ik op een andere manier mijn stil-ervaring zou gaan belichten. Mijn fotoreportage maak ik met gevoel voor erkenning, respect, liefde, voldoening en trots.
Voor jullie/jou als herinnering in beeld voor eeuwig.

https://www.facebook.com/VeroniqueGeersFotografie  

——————————————————————

Nathalie Villier (Fotograaf)

Ik ben Nathalie, 26 jaar oud. 
Al vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd van de camera,
maar sinds een aantal jaar inspireert het mij enorm om bijzondere momenten vast te leggen. Dit bracht mij dan ook bij Stichting Still.

Vaak gaan vele momenten aan je voorbij, door de drukte, de liefde of het verdriet van dat moment. Dan is er niets mooiers om dit in een beeld vast te houden. Voor altijd.

De emotie en de liefde die je voelt in een ruimte is niet te beschrijven.
Ik ben blij dat ik dit mag en kan doen.

——————————————————————

Denise de Smit (Coördinator en Fotograaf) 
Dordrecht

Ruim drie jaar fotografeer ik al voor Stichting Still. Ooit hiermee begonnen om iets maatschappelijks terug te geven aan de maatschappij. Nu drie jaar later is het voor mij belangrijk geworden om ouders te helpen aan een fotoverhaal van hun kindje. Een verhaal wat de ouders hun hele leven met zich mee zullen dragen. Daar ben ik als mens heel erg trots op. Maar nog belangrijker is dat ik zie wat de fotografie voor de ouders blijft betekenen en hoe het hun een klein beetje verder kan helpen in het verlies een plek te geven.

Nu sinds een jaar ook coördinator voor de Stichting. Ik spreek met ouders en verpleegkundige en alle vrijwilligers, zodat dat we voor iedere aanvraag de juiste fotograaf in kunnen zetten en mooie herinneringen kunnen maken op een moment dat men dat liever vergeet.

——————————————————————

Monique Van Reisen (Fotograaf)

Ik ben Monique Van Reisen, woon in Noordwijk en ben moeder van twee geweldige zoons van 16 en 19. Ik werk sinds 2010 als zelfstandig fotograaf (dejuttershut.nl) en fotografeer diverse evenementen, interieurs, en portretten
In 2016 heb ik DAGLIEFSTE opgericht waarmee ik de uitvaartfotografie ben gaan uitbreiden Daarnaast bied ik met Dagliefste bijzondere buiten-locaties aan, inclusief de styling en organisatie waar op een hele eigen-wijze afscheid genomen kan worden (www.dagliefste.nl)

Sinds juli 2018 ben ik als fotograaf aangesloten bij Still omdat ik ook deze fotografie van een leven verwelkomen, ook al was het maar kort en van het afscheid moeten nemen zo bijzonder vind. De waarde van de beelden is zo groots van zo’n klein, kort maar toch ook intens en liefdevol leven van een kindje.

Monique van Reisen
www.dagliefste.nl

——————————————————————-

Kristel Beelen (Fotograaf)

Ik ben Kristel Beelen en samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Mill.

Sinds november 2010 ben ik mijn eigen fotografie bedrijf gestart. Ik heb sinds die tijd al vele bijzondere momenten vast mogen leggen. Ik heb me gespecialiseerd in bruids-, newborn- en portretfotografie. Naast mijn werk als fotograaf werk ik ook nog als gastouder en bied opvang aan kindjes, bij mij thuis.

Het is inmiddels al 2 jaar geleden dat ik een oproep op Facebook zag staan van Stichting Still. Ik voelde me meteen aangesproken en heb contact opgenomen. Vlak daarna kon ik aan de slag als fotograaf voor stichting Still. De eerste opdracht was spannend, maar wat was het ook bijzonder om ouders een blijvende herinnering te kunnen geven aan hun kindje dat zij helaas niet zullen zien opgroeien. Het intense verdriet dat je bij ouders ziet is bijna niet te omschrijven. En het feit dat je als fotograaf toegelaten wordt in zo’n intieme gebeurtenis, maakt dit vrijwilligerswerk extra bijzonder.

Ik krijg vaak de vraag van mensen: “Is het niet enorm moeilijk om hier foto’s van te maken?”. Nee… dat is het niet. De waardering die je ervoor terug krijgt zorgt weer voor extra energie en kracht om dit juist te kunnen doen! Daarom ben ik ook enorm trots dat ik als vrijwilliger voor deze stichting mag fotograferen.

www.mooi-fotografie.nl
https://www.facebook.com/MooiMooiFotografie/

 

——————————————————————

/

 

——————————————————————-

 

Hans de Noord (Fotograaf)

Mijn naam is Hans de Noord. Sinds mei 2018 mag ik fotograferen voor Stichting Still. Toen de stichting op mijn pad kwam dacht ik direct: dat wil ik! En waarom? Omdat ik zelf een zoon verloren heb en omdat ik, toen hij in 1985 veel te vroeg geboren werd, in het ziekenhuis om mij heen zag hoe weinig ouders mee kregen aan tastbare herinneringen aan hun overleden kind. Dus ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan rouwverwerking en aan het levend houden van een  herinnering.

——————————————————————

René van Manen (Fotograaf)

Mijn naam is René van Manen en ben vader van een 11 jarige zoon en een tweede is op komst.
Sinds mei 2018 vrijwilliger bij stichting Still.
In het dagelijks leven heb ik een bedrijf en maken we films en foto’s. Ons motto is ‘Creating Beautifull Things…’.
Na mijn eerste opdracht voor de stichting merkte ik direct hoe ik dit motto kan omzetten in een mooie herinnering voor de ouders en eventuele broertjes en/of zusjes.
Ik hoop dat ik op deze manier een klein steentje kan bijdragen aan een stukje verwerking.

——————————————————————

Danielle Voskamp (Fotograaf)

Ik ben Danielle Voskamp, 28 jaar oud en samen met mijn gezin woon ik in ’s-Gravenzande.

Naast mijn werk als gedragswetenschapper en fotobedrijf fotografeer ik sinds de zomer van 2017 voor Stichting Still. Twaalf weken na de bevalling van mijn tweede dochter maakte ik de eerste reportage. Het deed me beseffen hoe belangrijk die eerste foto’s na een geboorte zijn! Wat mij betreft het meest waardevolle en dankbare vrijwilligerswerk wat er bestaat. Ouders troost kunnen geven met de foto’s van hun kindje.
Nog steeds ga ik elke keer gespannen naar een opdracht toe. De emotie die er in de ziekenhuiskamer hangt is niet te beschrijven. Ik ben blij dat ik de ouders op het moment dat ik binnen komt iets moois kan bieden.
​​​​​www.dnlfoto.nl

——————————————————————

Peter van der Wal (Fotograaf)

Mijn naam is Peter van der Wal. Op het moment dat ik dit schrijf (juli ’18) ben ik een maand of 4 actief als fotograaf bij Stichting Still. Na een 12-tal unieke en bijzondere opdrachten kan ik wel zeggen dat ik steeds enthousiaster wordt en blij ben dat ik de keuze heb gemaakt om me als vrijwilliger aan te melden. Het is een mooie toevoeging aan mijn hobby fotografie en biedt waardevolle ervaringen in mijn leven als ondernemer (ik heb een bakkerij), als echtgenoot (bijna 25 jaar getrouwd met Corry) en als vader (2 studerende zoons van resp. 22 en 19 jaar oud).
resultaten van mijn hobby (niet de Still foto’s natuurlijk) zijn onder andere te vinden op mijn hobby website of op facebook

www.peters-fotos.nl
https://www.facebook.com/peter.vanderwal.58

Corry Heijstek (Fotograaf)

Een oproep via facebook bracht mij in contact met Stichting Still
Er is altijd een diepe dankbaarheid geweest voor mijn eigen 4 gezonde kinderen en daarnaast ook het besef dat dit niet iets vanzelfsprekends is.
Het verdriet wat met het verliezen van een kindje gepaard gaat, daar kan ik me alleen maar een voorstelling van maken.
Maar dat wat ik als fotograaf als blijvende herinnering vast kan leggen en kan meegeven aan ouders is zo bijzonder en van zoveel waarde!
Ik heb dan ook niet lang na hoeven te denken om me aan te sluiten bij deze mooie club vrijwilligers 🙂

Corrie
www.corrieheijstek.nl

——————————————————————

Claudia de Graaf (Fotograaf)

Ik ben Claudia de Graaf. 47 jaar oud en woon in Borculo en ben een herinneringen maakster.
Of dat nu een trouwerij is of een uitvaart… ik leg alles met evenveel liefde vast.

Het krijgen van een kindje dat gezond op de wereld komt lijkt een vanzelfsprekendheid.
De verdrietige waarheid is dat het heel vaak niet zo gaat.
Hoe mooi is het dan dat er een stichting is zoals Still fotografie.
Kosteloos geeft een fotograaf zijn of haar tijd en kennis weg in een vaak verdrietige maar toch mooie liefdevolle fotoreportage.
Een waardevoller geschenk kun je op dat moment niet krijgen.
Je wereld staat stil…maar de foto’s neem je mee de toekomst in terwijl het leven doorgaat.
Er niks tastbaars meer, behalve de foto’s.

Toen ik hoorde van Still fotografie ben ik toegelaten als fotografe.
Iedereen verdient namelijk een mooie herinnering en of dat nu vreugde of verdriet is…ik leg het met liefde vast.
Ik heb vele ouders al een herinnering mogen geven.
Wegens mijn eigen drukke werkzaamheden ben ik back up fotograaf voor Stichting Still.
In geval van nood weet men mij te vinden.

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar.

www.facebook.com/thograpictures
www.ThograPictures.nl

.

——————————————————————

2016-06-09 02.33.47

Jacqueline Schuitert- Fokkens (Fotograaf)

Ik ben Jacqueline Schuitert-Fokkens, 49 jaar, getrouwd en moeder van een inmiddels volwassen dochter van 24 jaar.

Ik fotografeer sinds 2012 actief, en ben in 2014 als ZZP-er gestart.
Toen ik op facebook kennis maakte met Stichting Still, werd ik eigenlijk meteen enthousiast, wat een mooi initiatief!
Op deze manier kunnen we zoveel betekenen voor mensen, een waardevolle herinnering vastleggen, ook op de meest pijnlijke momenten van het leven.
Ik werk graag mee als vrijwilliger, om een steentje bij te kunnen dragen.

…………………………………………………………………………

Peggy Laugs (Fotograaf)

Hi, ik ben Peggy Laugs, 45 jaar, ik woon samen met mijn 4 kinderen in Ulestraten, gemeente Meerssen, een klein dorpje in het zuiden van Limburg.
Ik werk fulltime als gezinscoach multi problem gezinnen, aandachtsfunctionaris kindermishandeling, seksueel misbruik, huiselijk geweld.
Daarnaast ben ik fotograaf. Gespecialiseerd in bruidsreportage, geboorte/newborn en portret.
Ik reis ook regelmatig, en het meest mooie aan fotograferen en reizen, is het ontmoeten van nieuwe mensen, het luisteren naar hun verhalen. En hoe mooi is het dat ik hun verhaal mag vertellen met mijn foto’s, beelden als blijvende herinnering, momenten die later opnieuw beleefd worden, met emoties die voelbaar zijn.
Ik fotografeer met passie en vanuit liefde en mijn hart.

Ik ken het verdriet, de pijn en machteloosheid, ik heb vier keer een kindje verloren, mijn wereld stond toen ook stil,
Helaas kende ik Stichting Still toen niet, de foto’s hadden mij kunnen helpen bij een stukje verwerking.
Zo goed dat stichting Still er is, en de mensen die zich hiervoor belangeloos inzetten, k ben trots en blij dat ik sinds 2017 als vrijwillige fotograaf die kleine bijdrage kan en mag leveren, die van grote waarde is voor de ouders, tijdens het verwerken van hun intense verdriet.
Dit doe ik dan ook met veel liefde, begrip en respect.

Liefs Peggy Laugs

www.peggylaugsfotografie

——————————————————————

 

Jentl van Wijk (Fotograaf)

Mijn naam is Jentl, moeder van twee kleuters, een zoon en dochter. Met z’n drietjes wonen we in Brabant. Ik hou van kleur, fijne geurtjes, sushi, bloemen, kringloopschatten, mooie jurken en picknicken in het park.
Als fotograaf en schrijfster vang ik diepte, geluk, koester en troost ik. Ik zie wat donker is maar daarin zoek ik dan ook de lichtpuntjes. Wat voor vele mensen misschien op dat moment onzichtbaar voelt en lijkt te zijn. Ik help graag wat voelbaar is tastbaar te maken met beeld en woord.

Warme groet,
Jentl

——————————————————————-

 

——————————————————————

Sandra Bonestroo (fotograaf)

Mijn verlangen naar meer diepgang, betekenis en een verhaal àchter mijn foto’s bracht de Stichting Still Fotografie op mijn levenspad. Als jouw bestaan, in dit leven, niet of niet lang mag zijn, wil je nog wel graag gezien en erkend worden. Die erkenning en die onvoorwaardelijke liefde wil ik graag met mijn foto’s vastleggen. Daarbij ben ik ook moeder van een puberzoon en besef heel goed hoe belangrijk en waardevol het is om gevoelige herinneringen met en van je eigen kind(eren) samen te maken en dierbare momenten vast te leggen.

De rode draad in mijn fotografie is ‘de mens’. In alle facetten van het leven. In al zijn of haar puurheid, kwetsbaarheid en met alle emoties. Men vindt mij een open, eerlijk en makkelijk benaderbaar persoon. Dat maakt dat mensen zich snel compleet op hun gemak bij mij voelen en hun hart en ziel spontaan openen. Men durft zich, net als ik, kwetsbaar op te stellen en mij ongedwongen deelgenoot te maken van hun diepste zielenroerselen. Dát gevoel wens ik graag in liefdevolle en tastbare herinneringen vast te leggen voor dankbare ouders als hun leven even stil staat.

https://www.facebook.com/SandraSimoneBonestroo/

instagram: sandra.bonestroo

——————————————————————

——————————————————————

Linda van Raalte (Fotograaf)

Ik ben Linda van Raalte, 32 jaar getrouwd en moeder van 3 dochters. Ik woon in Harderwijk, hier zit ook mijn fotostudio. Ik focus me met name op zwangerschaps- en newbornfotografie.

Toen ik van stichting still hoorde was ik meteen enthousiast, dit heeft 2 redenen. Mijn neefje is met 23 weken zwangerschap still geboren en ik besefte toen hoe belangrijk het is om ook hier waardevolle herinneringen aan te hebben.
De tweede reden is dat met mijn focus op zwangerschappen en newborns ik me ook heel goed besef wat een wonder het is om een gezond kindje te krijgen.

Ik vind het erg fijn en waardevol om op zo’n moment wat te kunnen doen voor de ouders, ze dierbare herinneringen te geven.

www.lvrfotografie.nl

——————————————————————

Birgit de Jong ( Fotograaf )

Ik ben Birgit de Jong, woon in Meppel, getrouwd en mama van 2 jongens. Naast het fotograferen ontwerp ik samen met een vriendin gelegenheidsdrukwerk (bruiloft en geboorte).

In 2013 zou ik foto’s mogen maken na een geplande keizersnede. De eerste momenten van dit nieuwe leven, de ontmoeting met grote broer. Helaas sloeg alles om, toen totaal onverwacht dit meisje still ter wereld kwam. Ik ben naar huis gegaan, zonder foto’s te maken, en tot op de dag van vandaag heb ik daar spijt van. Wetende hoe belangrijk deze foto’s kunnen zijn, fotografeer ik nu met liefde voor Stichting Still.

Het is zo waardevol.

Www.beeldbijbirgit.nl

——————————————————————

Paul Bink (Fotograaf)

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar een vorm van vrijwilligerswerk en/of iets doen voor het goeie doel.
Ben altijd bang dat het geld bij vooral de bestuurders terecht komt en slechts een klein deel bij waar je eigenlijk voor doneert.
Voor de Stichting Still doe ik een opdracht en stuur de foto’s rechtstreeks naar de ouders zonder dat er iets ergens tussen zit.
Ik ben een echt ‘mensenmens’, heb zelf meer dan 20 jaar in de zorg gewerkt en kan aardig fotograferen en improviseren.
Met deze combinatie kan ik mijn opdrachten voor Still goed doen.
Het beeld en de emoties wennen nooit maar ik lever een bijdrage aan de verwerking van intens verdriet en rouw bij de mensen tijdens één van de heftigste gebeurtenissen in hun leven. Het is in alle opzichten elke keer weer dankbaar dat ik dit mag doen.

http://www.prentenvanbinkfotografie.nl/

——————————————————————

——————————————————————

——————————————————————

Anko Zwerver (Fotograaf)

——————————————————————

——————————————————————

Ruud Wusteveld (Fotograaf)

——————————————————————

Anouk Drenth (Fotograaf)

——————————————————————

Melanie Plaggenmarsch – De Haan (Fotograaf)

————————————————

Rianne Hogewoning (Fotograaf)

————————————————————

Andre’ Weima (Fotograaf)

——————————————————————

Marianne Binnenmars (Fotograaf)

Even voorstellen: Mijn naam is Marianne Binnenmars van Photo Mar. Sinds 2012 fotografeer ik vooral pasgeboren baby’s. Iets wat ik altijd wel graag wilde doen. Het poseren van zo’n klein mensje en ook samen met het gezin. Geweldig vind ik dat! Daarnaast fotografeer ik ook gezinnen, kinderen op een ongedwongen manier.

Naast mijn werk als fotograaf ben ik ook moeder van 2 gezonde jongens van 17 en 14 jaar en twee cavaliertjes van honden die ons gezin gezelschap houden.

Vanaf april 2017 mag ik mijn scharen bij de fotografen van Stichting Still. Ik ben erg blij dat ik hier onderdeel van uit mag maken. Het verliezen van je kindje hoe jong ook blijft een ingrijpend iets. De verschrikkelijke tijd waarin je als ouders wordt geleefd. Wanneer je dan foto’s hebt als herinnering… ja dan ben je dankbaar, dat trekt je door het rouwproces. Als je als fotograaf die ouders toch een goede herinning mee kunt geven, dat geeft een goed gevoel. Ik hoop dat deze mooi stichting nog jaren mag doorgaan met dit geweldige werk!.

Liefs Marianne

Www.photomar.eu

——————————————————————

)

——————————————————————

——————————————————————

Karin Timmerman

(Coördinator Haken voor Stichting Still)

Mijn naam is Karin Timmerman, moeder van 2 dochters van 19 en 16 jaar. Haken/breien is mijn passie. Ik vind het heel fijn om voor ouders die in een hele moeilijke periode in hun leven zitten een beetje troost te bieden met gehaakte of gebreide kleding, dekentjes, knuffeltjes.

——————————————————————

Ineke Gerrits

(coördinator en oprichter van Haken voor stichting Still, Ambassadeur,  algemeen vrijwilliger en duizendpoot binnen Still)

Mijn naam is Ineke Gerrits, getrouwd en moeder van 3 zonen.
Al een aantal jaren vrijwilliger van stichting Still,
daarnaast oprichter en vrijwilliger van ‘Stichting haken voor Still’ omdat ik vind dat deze mooie kleine kindjes een warm dekentje of kleertjes verdienen en om ouder een klein beetje troost te bieden in deze moeilijke tijd.

Heeft u vragen over het haken voor Still?

U kunt contact met me opnemen via hakenstichtingstill@gmail.com

………………………………………………………………………

Gertine  Boelm 

(Coördinator Haken voor Stichting Still) 

Ik ben mama van 1 zoon en 1 dochter en 3 sterrenkindjes. Dat is ook direct mijn motivatie om voor stichting Still te haken. Om zo hopelijk een klein beetje troost te bieden in een hele verdrietige periode.

 

——————————————————————