21 weken jong… Dominic…. *

De Still telefoon gaat, ik neem op en er volgt een korte stilte…

In de paar seconden dat het stil is zegt mijn onderbuikgevoel al dat dit een aanvraag is voor een vlinderkindjes-reportage . Het verdriet rond het plotseling verliezen van een kindje is zo vreselijk intens, dat -al krijg ik 3 tot 4 keer per week zo’n telefoontje-  de pijn voelbaar is aan de andere kant van de lijn.

 Iemand verzameld de moed om wat te zeggen,  een oma deze keer…. 

Ze slikt hoorbaar en vertelt dat haar kleinzoon vannacht is geboren, veel te vroeg. .. Haar dochter en schoonzoon waren nog maar 21 weken in verwachting van hun eerste kindje.

“Hij is zo ontzettend mooi, mijn kleinzoon. .. Hij heeft na zijn geboorte nog ruim een uur(!) geleefd maar is uiteindelijk in de armen van zijn moeder gestorven. ..”

Ik besluit om mijn nieuwe collega Anko Zwerver mee te nemen om hem te laten zien hoe mijn “werkwijze” in deze situatie is.

We geven ruimte aan het verdriet van de kersverse ouders, praten wat, leggen de herinnering aan dit prachtige kleine mannetje vast en sluiten het af… WIJ als fotografen sluiten het af… Meestal… Zij niet… Zij dragen deze pijn voor altijd met zich mee…. En dan hopen we maar dat we met ons werk een heel klein beetje hebben kunnen helpen… Door het mooie midden in dit verdriet te zoeken en vast te leggen: De liefde…

(Foto’s door Anko Zwerver en Melanie Plaggenmarsch.)FB_IMG_1439649519509FB_IMG_1439558506772

12 reacties for “21 weken jong… Dominic…. *”

jolanda

schrijft:

Wat een prachtige foto’s, zo respectvol. Ik heb deze ouders gelukkig wat praktisch advies kunnen geven (beroepsoogpunt) maar jullie kende ik niet maar zal ik zeker niet vergeten als er nog eens advies gevraagd wordt. 25 jaar terug verloren wij een dochtertje, te vroeg geboren en slechts 15 dagen geleefd, hadden we jullie toen ook maar gehad, ga alsjeblieft zo door want voor ons ouders, hoe moeilijk het nu ook is, zijn deze foto’s een prachtige, tastbare herinnering aan het oh zo welkome kleintje dat niet blijven mocht. Ouders, grootouders en andere betrokken nabestaanden veel sterkte met dit schrijnende verlies. Ik denk aan jullie!

Rick van steenwijk

schrijft:

Morgen is het dan zover dat Alexander dominic jax ons fysiek zal verlaten maar hij zal er altijd zijn in onze herinneringen en foto’s die jullie erg mooi gemaakt hebben sterkte morgen lieve schoonzusje en Jeffrey natuurlijk ook x

Marjan Hendrikse

schrijft:

eerst sterkte voor de familie van Dominic (en in het bijzonder voor oma Karin want die ken ik nog persoonlijk). Ten tweede vind ik de zichtbare herinnering heel waardevol en mooi en goed gedaan. Dit zeg ik als niet alleen als fotografe maar zeker ook als tante van ook een te vroeg geboren en overleden zoontje van mijn schoonzus dus ik ken de pijn. Foto’s zijn inderdaad een hulpmiddel bij verwerking!! Ga door met dit waardevolle werk!!! liefs, Marjan Pul-Hendrikse

Karin Ypma en Nel de Vos

schrijft:

Lieve Melanie en Anko,
Wij waren erbij tijdens het maken van de fotosessie, wat gingen jullie geweldig om met de ouders. Wat is dit een ontzettend mooi initiatief, zo hebben ze een mooie en geweldige herinnering aan Dominic. Dit zal ze zo ontzettend helpen met de verwerking.
Ga vooral zo door met dit ontzettende dankbare werk.

Oma Karin en Oma Nel (moeder en stiefmoeder van Jeffrey en schoonouders van Marianne)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *