Voor de doelgroep ‘Vlinderkindjes – 24 weken zoeken we betrokken fotografen

_MG_0852zw750plogoOmdat wij vinden dat ook ouders van kindjes jonger dan 24 weken mooie foto’s horen te krijgen, maar een landelijke dekking door 1 fotograaf onmogelijk is, zijn wij op zoek naar sociale toppers die uitmuntend fotowerk leveren en ons vrijwillig willen versterken in de provincies waar zij zelf wonen.

Ben jij deze fotograaf?

Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie, 10 daglicht foto’s en wat technische info over je apparatuur.

Wat wij verwachten van een Still fotograaf
  • Uitmuntend fotowerk
  • In bezit van Full-frame apparatuur en lichtgevoelige lenzen
  • Je moet je kunnen redden in moeilijke lichtomstandigheden,  ook zonder gebruik te maken van flash.
  • Een groot hart, geduld en respect. (in de breedste zin van het woord)
  • Integriteit
  • Respect voor de privacy van “jouw” cliënt
  • Uiteraard vind je het geen probleem om alle rechten over de beelden weg te geven aan de ouders.

Wat wij je bieden:
  • 24/7 Ondersteuning
  • Collegialiteit en waardering
  • Vergoeding van reis- en onkosten

Meld je aan

Een onafhankelijke groep professionele fotografen beoordeelt jullie motivaties en portfolio en is streng… Wij waarderen iedere aanmelding enorm, het getuigd van compassie voor deze doelgroep en liefde voor het vak, maar omdat een Still fotograaf volgens ons moet voldoen aan een bepaald sociaal en professioneel  profiel en wij geen enkel groot risico kunnen en willen nemen, zullen we dus ook aanmeldingen afwijzen. Vat dit dus niet persoonlijk op, wij zijn erg blij met je aanmelding, maar dit doen we omdat we voor iedereen het beste willen, dus ook voor jullie!

78 reacties for “Fotografen gezocht!”

Cor Vredeveld

schrijft:

Ik wil me graag aanmelden, echter zodra ik de “Meld aan button aanklik opent zich geen aanmeldformulier??

Ik werk zelf met Canon 1D Mark 1v camera , heb super lichtsterke lensen. Wil graag foto,s uploaden.
Het werkt helaas niet.

Beste Melanie,
Soms slaat je hart sneller als je een vacature leest. Dat heb ik nu ook. Ik ben iemand die ontzettend graag mensen fotografeert, dus ook kinderen en baby’s. Dit is mijn grote passie. Elke keer vind ik het weer een uitdaging om de persoon die ik fotografeer zo intens en echt mogelijk op de foto te krijgen, zodat je een soort wow-effect krijgt. Ik film en fotografeer al negen jaar professioneel en heb inmiddels (net nieuw) een full-frame camera een Sony A7R met zoom- en vaste lenzen. Ook heb ik een professionele lampenset van Profoto en achtergronden. Ik begrijp precies wat je bedoelt als je zegt hoe moeilijk het is om in het donker te fotograferen. Als het kan fotograferen met bestaand licht, als het echt niet anders kan met flits of studiolampen. De opdrachten die ik doe zijn vooral portretten, maar ook bloemen, profielfoto’s en foto’s van evenementen (ook mensen :). Ik zou graag voor jullie werken. Eerlijk gezegd heb ik niet heel veel foto’s online staan, maar kijk eens op http://www.flickr.com/photos/97263162@N02 en http://www.imagepeople.nl. Voor mij zijn de tijden geen probleem en ik kan goed met mensen omgaan. Ik hoor graag van je!

Lieve mensen ,
Wat fijn om te lezen dat zoveel er zoveel fotografen zijn die ons willen helpen.

Nu lees ik alleen jammer genoeg zoveel negatieve reacties over onze full-frame ‘eis’.
Tijd om deze toe te lichten dus?

Allereerst :

Ik werk zelf zowel met crop (7d semi professioneel ) als Full – frame.
Dus niemand zal mij horen zeggen dat er geen mooie platen gemaakt kunnen worden met crop.
Wanneer ik voldoende daglicht tot mijn beschikking heb durf ik echt m’n crop mét L Lenzen wel tevoorschijn te toveren bij een Still opdracht.

MAAR NOU KOMT HET :

De meeste bevallingen vinden s’avonds en s’nachts plaats, met een heel klein beetje geluk heb je als enige lichtbron een tl- balkje áchter het bed van de kraamvrouw.
Geloof me: Je behaalt geen top-kwaliteit beelden met crop in deze situaties.
De resultaten die ik met systeemcamera’s gezien heb (welke overigens óók hooggeprezen worden ) zijn al helemaal om te janken.

Ik wil alleen het allerbeste voor deze ouders.
Wat wij ze geven is vaak hun enige tastbare herinnering , daarom stellen we hoge eisen wat betreft kwaliteit.

Dan de tweede reden :
Wanneer onze vraag ‘spiegelreflexcamera ‘ zou zijn en niet zoals nu ‘full-frame ‘ , dan worden we overspoeld met reacties van lieve en welwillende amateurfotografen.
Goed bedoeld, maar het is vreselijk om zoveel mensen teleur te moeten stellen.
Iedere buurvrouw op de hoek met een camera wil wel helpen namelijk.
Onze vraag scheidt ook een beetje het kaf van het koren. ..

Willen jullie ons nou echt graag komen versterken en ben je bewust van je kunnen, laat je dan niet afschrikken door de full-frame eis , maar mail me gewoon met je motivatie en overtuig ons met je portfolio ! Graag zelfs!
Info@stichtingstill.nl

Groet, Melanie Plaggenmarsch